Forks Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Početna stranicaPortalPretraľnikLatest imagesRegistracijaLogin

Pitanja, komentari, nejasnoće...

Go down 
+40
Tonx
Pandora Kay´B Sae
Zaida
Phoenix Rogue
Gretchen
Tmia
Escapist
Amyca
Victoria Raven
Tanchy
LittleRed
Lestat
Tenchy Cullen
Ariana Black
shey
piratica_zg
Moongale
Krimmy
Azra
Saprofit
Hexa
banshee
Anahi
Nymeria
wird-lulu
Michael
wh00p
Rose
Raven
~ eclipse ~
booombar
anjabella
*..::Bella::..*
Marisol
Kaia
Amber
Rhianna
Evan
Catherine
Lana Elisabeth Johnson
44 posters
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
Autor/icaPoruka
Amber
stanovnik Forksa
Amber

Female
Broj postova : 405
Knjiga : Lavovi Al'rassana

Pitanja, komentari, nejasnoće... - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Pitanja, komentari, nejasnoće...   Pitanja, komentari, nejasnoće... - Page 2 Icon_minitime24/3/2008, 12:01

mislim da ce je objaviti ( ti admini! ) tek kasnije, kad dodju na net...
kao mala obavijest, lana ili rhin, cisto svejedno, ako ostanem u puli, zovem vas da ja lijepo tamo napisem to, ipak cu napisati, very happy tako da cu vas zvati u vezi teme i pitanja... iako niej sigurno da li ostajem, zato sto sam imala jucer temperaturu, ali... ak ostanem, ocekujte poziv very happy
[Vrh] Go down
Rhianna
Administratorica
Rhianna

Female
Broj postova : 3775
Knjiga : Lavovi Al'rassana ~G.G.Kay
Lik : Jehana

PostajNaslov: Re: Pitanja, komentari, nejasnoće...   Pitanja, komentari, nejasnoće... - Page 2 Icon_minitime24/3/2008, 12:56

*bubnjevi*

jeste spremni? Very Happy
[Vrh] Go down
http://sjenemagije.blog.hr/
stanovnik Forksa

Female
Broj postova : 410
Knjiga : Hush,hush ,Before i die,Hard Love,How i live now
Lik : Cassie (Skins),Claudia (Warehouse 13), Damon (Vampire Diaries), Kenzi (Lost Girl)...

PostajNaslov: Re: Pitanja, komentari, nejasnoće...   Pitanja, komentari, nejasnoće... - Page 2 Icon_minitime24/3/2008, 13:02

Rhianna je napisao/la:
*bubnjevi*

jeste spremni? Very Happy

daaaaaaaaaaa
[Vrh] Go down
stanovnik Forksa

Female
Lik : Cassie (Skins),Claudia (Warehouse 13), Damon (Vampire Diaries), Kenzi (Lost Girl)...

PostajNaslov: Re: Pitanja, komentari, nejasnoće...   Pitanja, komentari, nejasnoće... - Page 2 Icon_minitime24/3/2008, 13:14

sam jedno još pitanje...
Jel to možemo izmisliti kada će biti ta noć...mislim u kojem dijelu....il koi je to dio?
[Vrh] Go down
Kaia
Glavna moderatorica
Kaia

Female
Broj postova : 2115

PostajNaslov: Re: Pitanja, komentari, nejasnoće...   Pitanja, komentari, nejasnoće... - Page 2 Icon_minitime24/3/2008, 13:14

Dakle, dragi moji, tema je postavljena.

Duboko udahnite i ...krenite .

Za sve nejasnoće, eventualne probleme ili samo nedoumice, kao i do sada postajte ovdje.

Moderatorski tim vam je na usluzi Very Happy

Zadnja promjena: Kaia; 24/3/2008, 13:17; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh] Go down
http://firsttwilight.blog.hr/
Kaia
Glavna moderatorica
Kaia

Female

PostajNaslov: Re: Pitanja, komentari, nejasnoće...   Pitanja, komentari, nejasnoće... - Page 2 Icon_minitime24/3/2008, 13:16

*..::Bella::..* je napisao/la:
sam jedno još pitanje...
Jel to možemo izmisliti kada će biti ta noć...mislim u kojem dijelu....il koi je to dio?

Tema se odnosi na stvarni prvi put kada je Edward bio u Bellinoj sobi, a kako je to izgledalo iz Edwardove perspektive na vama je da nam dočarate...
[Vrh] Go down
Rhianna
Administratorica
Rhianna

Female

PostajNaslov: Re: Pitanja, komentari, nejasnoće...   Pitanja, komentari, nejasnoće... - Page 2 Icon_minitime24/3/2008, 13:33

Bella, ta noć je u par riječi opisana u Sumraku i točno vremenski smještena.
Osim toga ne znamo baš ništa o njoj (Bells je spavala Very Happy) tako da - mašti na volju!
[Vrh] Go down
Kaia
Glavna moderatorica
Kaia

Female

PostajNaslov: Re: Pitanja, komentari, nejasnoće...   Pitanja, komentari, nejasnoće... - Page 2 Icon_minitime24/3/2008, 18:23

Svi zainteresirani za pisanje na temu našeg Natječaja, obratite pažnju:

Ukoliko niste sigurni o kojoj sceni je riječ, bilo da ste zaboravili (a niste u mogućnosti provjeriti za vrijeme trajanja natječaja) ili samo dvojite (jer ta "prva noć" se spominje u više navrata) ili pak nemate knjigu pri ruci i ne možete odrediti gdje bi se ta scena vremenski uklopila ->

obratite se Rhianni na PM, ona će vam poslati tekst na koji se naša, tražena tema odnosi.
[Vrh] Go down
Lana Elisabeth Johnson
Administratorica
Lana Elisabeth Johnson

Female
Broj postova : 2386
Knjiga : Gospodar careva by GGK
Lik : Jane & Jake

PostajNaslov: Re: Pitanja, komentari, nejasnoće...   Pitanja, komentari, nejasnoće... - Page 2 Icon_minitime24/3/2008, 18:24

Možda je potrebno istaknuti da nekima to uopće neće biti potrebno - nigdje ne piše da morate spomenuti vrijeme događanja te scene tj. gdje se ona vremenski uklapa u Twilight. Može biti izvrsno napisano i bez toga. To vam samo može osobno pomoći da se znate orijentirati. (=

Zanima me kako vam se čini ideja, laka, teška, potaknula vas je da sudjelujete, inspirirala, odustajete (nadam se da ne!)...
Komentari...?

[Vrh] Go down
http://sjenemagije.blog.hr
Evan
stanovnik Forksa
Evan

Female
Broj postova : 398
Lik : Jasper

PostajNaslov: Re: Pitanja, komentari, nejasnoće...   Pitanja, komentari, nejasnoće... - Page 2 Icon_minitime24/3/2008, 19:00

Ah...

Pokušati ću. U to sam sigurna. Ali prvo želim (moram!!) pronaći onih par retka kad je Edward govorio Belli za tu prvu noć... da je odlučio ne udaljiti se od nje zato što mu je promrmljala ime u snu. I opisivao je osjećaj Laughing . To će mi uvelike pomoći. A može biti bilo gdje *hvata se za glavu*.
Uhhh, baš sam nestrpljiva što se toga tiče. I mene samu zanima što će ispasti ta scena iz moje Edward perspektive.
[Vrh] Go down
booombar
stanovnik Forksa
booombar

Female
Broj postova : 467

PostajNaslov: Re: Pitanja, komentari, nejasnoće...   Pitanja, komentari, nejasnoće... - Page 2 Icon_minitime24/3/2008, 19:20

Evo, ta scena, samo na eng:

Citat :
"How often?" I asked casually.
"Hmmm?" He sounded as if I had pulled him from some other train of thought.
I still didn't turn around. "How often did you come here?"
"I come here almost every night."
I whirled, stunned. "Why?"
"You're interesting when you sleep." He spoke matter-of-factly. "You talk."
"No!" I gasped, heat flooding my face all the way to my hairline. I gripped the kitchen counter for support. I knew I talked in my sleep, of course; my mother teased me about it. I hadn't thought it was something I needed to worry about here, though.
His expression shifted instantly to chagrin. "Are you very angry with me?"
"That depends!" I felt and sounded like I'd had the breath knocked out of me.
He waited.
"On?" he urged.
"What you heard!" I wailed.
Instantly, silently, he was at my side, taking my hands carefully in his. "Don't be upset!" he pleaded. He dropped his face to the level of my eyes, holding my gaze. I was embarrassed. I tried to look away.
"You miss your mother," he whispered. "You worry about her. And when it rains, the sound makes you restless. You used to talk about home a lot, but it's less often now. Once you said, 'It's too green.'" He laughed softly, hoping, I could see, not to offend me further.
"Anything else?" I demanded.
He knew what I was getting at. "You did say my name," he admitted.
I sighed in defeat. "A lot?"
"How much do you mean by 'a lot,' exactly?"
"Oh no!" I hung my head.
He pulled me against his chest, softly, naturally.
"Don't be self-conscious," he whispered in my ear. "If I could dream at all, it would be about you. And I'm not ashamed of it."

btw, mislim da je prva noć kad Edward dolazi Belli u sobu, ona nakon što ju svi pozovu na ples a ona odbije.. sljedeće jutro ju pita dali hoće s njim u Seattle. neznam od kud mi to, negdje sam zapamtila, mislim da se ne precizira točno u knjizi. Ili da? Ispravite me ako sam u krivu..

Zadnja promjena: booombar; 24/3/2008, 21:08; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh] Go down
~ eclipse ~
stanovnik Forksa
~ eclipse ~

Female
Broj postova : 688
Lik : edward ^^

PostajNaslov: Re: Pitanja, komentari, nejasnoće...   Pitanja, komentari, nejasnoće... - Page 2 Icon_minitime24/3/2008, 19:41

ta scena, u kojoj edward govori belli o noći kada je prvi put došao u njenu sobu, ti se nalazi na 251. str. u sumraku *blush* (valjda imaš knjigu pored sebe Very Happy)
[Vrh] Go down
http://eclipsefan.blog.hr/
Evan
stanovnik Forksa
Evan

Female
Broj postova : 398
Lik : Jasper

PostajNaslov: Re: Pitanja, komentari, nejasnoće...   Pitanja, komentari, nejasnoće... - Page 2 Icon_minitime24/3/2008, 19:51

Hvala!! Puno. glomp
[Vrh] Go down
Rhianna
Administratorica
Rhianna

Female

PostajNaslov: Re: Pitanja, komentari, nejasnoće...   Pitanja, komentari, nejasnoće... - Page 2 Icon_minitime24/3/2008, 19:54

Pglavlje "Mind over Matter" iliti "Um caruje"
[Vrh] Go down
Rhianna
Administratorica
Rhianna

Female

PostajNaslov: Re: Pitanja, komentari, nejasnoće...   Pitanja, komentari, nejasnoće... - Page 2 Icon_minitime24/3/2008, 22:10

booombar je napisao/la:
Evo, ta scena, samo na eng:

Citat :

Ima potpuniji opis u gore navedenom poglavlju (Um caruje)
A možete pogldati i dan kad ju dečki zovu na ples - noć nakon tog dana je noć kad je Edward prvi put došao Very Happy
[Vrh] Go down
stanovnik Forksa

Female

PostajNaslov: Re: Pitanja, komentari, nejasnoće...   Pitanja, komentari, nejasnoće... - Page 2 Icon_minitime24/3/2008, 22:41

jooooj...ja počela pisat i edwardov pov na dan prije te noći....
I ispalo je fora....sam je maaaaalčice više neg 4 str....hh... Laughing Laughing
[Vrh] Go down
Kaia
Glavna moderatorica
Kaia

Female

PostajNaslov: Re: Pitanja, komentari, nejasnoće...   Pitanja, komentari, nejasnoće... - Page 2 Icon_minitime24/3/2008, 23:07

I ispalo je fora....sam je maaaaalčice više neg 4 str....hh... Laughing Laughing

Drago mi je da ti ide sa pisanjem, ne uzbuđuj se ako malo pretjeraš sa stranicama, ali naglašavam malo.

Molim te povedi računa o temi !

Nas zanima upravo ta noć, ne dan prije, ok?

Lijepo se nadoveži na to šta si već napisala i super, Very Happy
[Vrh] Go down
Marisol
Moderatorica
Marisol

Female
Broj postova : 1797
Knjiga : Ponos i predrasude, Lolita, Okajanje
Lik : alice cullen & jacob black

PostajNaslov: Re: Pitanja, komentari, nejasnoće...   Pitanja, komentari, nejasnoće... - Page 2 Icon_minitime24/3/2008, 23:44

super je tema,ali hoće li bit još neka?
[Vrh] Go down
stanovnik Forksa

Female

PostajNaslov: Re: Pitanja, komentari, nejasnoće...   Pitanja, komentari, nejasnoće... - Page 2 Icon_minitime24/3/2008, 23:49

Kaia je napisao/la:

Drago mi je da ti ide sa pisanjem, ne uzbuđuj se ako malo pretjeraš sa stranicama, ali naglašavam malo.

Molim te povedi računa o temi !

Nas zanima upravo ta noć, ne dan prije, ok?

Lijepo se nadoveži na to šta si već napisala i super, Very Happy

Ma cijeli taj dan ja opisujem....ev skratila sam i sad ima 3 i pol stranice....
Hoće to bit dobro ako opisujem cijeli taj dan,a noć bude samo jedna str....mislim ta 4....
Pliiiz odgovori zato da mogu brisat i pisat ak ovo nevalja....
[Vrh] Go down
Kaia
Glavna moderatorica
Kaia

Female

PostajNaslov: Re: Pitanja, komentari, nejasnoće...   Pitanja, komentari, nejasnoće... - Page 2 Icon_minitime25/3/2008, 00:08

Ma cijeli taj dan ja opisujem....ev skratila sam i sad ima 3 i pol stranice....
Hoće to bit dobro ako opisujem cijeli taj dan,a noć bude samo jedna str....mislim ta 4....
Pliiiz odgovori zato da mogu brisat i pisat ak ovo nevalja....

U redu je.

Ne moraš se (a ovo se odnosi na sve vas koji pišete! ) striktno držati samo te noći, naglašavam, samo te noći. Bitno je da si između ostaloga opisala i tu noć koja je ipak najbitnija. Ti slobodno napravi svoj uvod i završetak i nije bitno na koliko strana se odnosi dio o noći dokle god je to tema. OK ?
[Vrh] Go down
Rhianna
Administratorica
Rhianna

Female

PostajNaslov: Re: Pitanja, komentari, nejasnoće...   Pitanja, komentari, nejasnoće... - Page 2 Icon_minitime25/3/2008, 00:27

Vidim ja da su neki lijepo zapeli za pisanje - i jako mi je drago zbog toga.
Mali savjet: ne morati nikuda žuriti - i ako ste već danas gotovi imate još skoro tjedan dana za usavršavanje - iskoristite to! Prođite još jednom kroz tekst i vidite jeste li sve napravili onako kako ste htjeli da izgleda.

Naravno, tko želi može i odmah poslati, na vama je odluka.
[Vrh] Go down
Kaia
Glavna moderatorica
Kaia

Female

PostajNaslov: Re: Pitanja, komentari, nejasnoće...   Pitanja, komentari, nejasnoće... - Page 2 Icon_minitime25/3/2008, 00:34

alice<3 je napisao/la:
super je tema,ali hoće li bit još neka?

Hoće.

Ako dobro prođe ovaj prvi Natječaj, nema razloga da ne nastavimo. Imamo još puno tema. Ovisi o svima nama kakvi ćemo se pokazati i zato pišite, budite kreativni i družit ćemo se ovako još dugo.

Ne znam da li si mislila hoće li u ovome biti još neka ili hoće li općenito biti još neka.
U ovome neće - mislimo da bi svi trebali biti na istome, ravnopravni. Jedna tema - i svi na istome.. Jednostavno rečeno.

Općenito, potpisujem Kaiu.
Imamo oko sedam tema koje su nam pale na pamet u prolazu, a super su.
Wink
[Vrh] Go down
Kaia
Glavna moderatorica
Kaia

Female

PostajNaslov: Re: Pitanja, komentari, nejasnoće...   Pitanja, komentari, nejasnoće... - Page 2 Icon_minitime25/3/2008, 01:29

Rhianna je napisao/la:
Vidim ja da su neki lijepo zapeli za pisanje - i jako mi je drago zbog toga.
Mali savjet: ne morati nikuda žuriti - i ako ste već danas gotovi imate još skoro tjedan dana za usavršavanje - iskoristite to! Prođite još jednom kroz tekst i vidite jeste li sve napravili onako kako ste htjeli da izgleda.

Naravno, tko želi može i odmah poslati, na vama je odluka.

...i kako je ponavljanje majka mudrosti nije zgorega još jednom reći: Vaša priča predstavlja vas.

Da ne bi poslije bilo zabune, osim "onog nečega" što će svakoj od nas u "žiriju" zapeti za oko u jednoj od priča, sve ćemo se pri odabiru voditi sa par osnovnih pravila. Prije svega priča mora pogoditi temu, stil je važan ali ne i presudan (ukusi su različiti o tome ne vrijedi raspravljati), ponavljam ( i sad će te svi opet reći kako sam baba Roga, a ja to stvarno nisam cry ) pravopis možete provjeriti na Spelling checker iskoristite to (S. Meyer je imala lektore i korektore i vi se snađite sa svime što možete), ako imate tekst sa puno pravopisnih grešaka ući će on u konkurenciju, ali budite sigurni da se neće podičiti brojem bodova. Ne žurite, cijeli tjedan je pred vama. Kad tekst predate, to je to. Nema vraćanje i nema ispravaka.

Zašto toliko insistiramo na navedenome? Pa stalo nam je, neka bude i vama.
[Vrh] Go down
Raven
Moderatorica
Raven

Female
Broj postova : 481
Knjiga : Vještica iz Portobella
Lik : Jacob

PostajNaslov: Re: Pitanja, komentari, nejasnoće...   Pitanja, komentari, nejasnoće... - Page 2 Icon_minitime27/3/2008, 16:38

zanima me koliko priče (scene) moramoi temeljiti na vremenskim i sl. činjenicama iz knjige? jer iako je to ff, ipak nam ostavlja odredenu slobodu da dogadaje (u mom slucaju proslost) preodblikujemo na način koji nam paše za temu. sitnice su,ali ako ce i o tome ovisiti bodovanje, bolje da se prihvatim ispravljanja type
[Vrh] Go down
Rhianna
Administratorica
Rhianna

Female

PostajNaslov: Re: Pitanja, komentari, nejasnoće...   Pitanja, komentari, nejasnoće... - Page 2 Icon_minitime27/3/2008, 16:43

Ovo je više manje natječaj sposobnosti ulaska u kožu već postojećih likova u već postojećim situacijama...
Ono što će se ovdje cjeniti što se sadržaja tiče je koliko su dobro "pohvatane" niti priče i karaktera.

Tako da - vjerojatno si sigurnija ako se držiš priče.
S druge strane, možeš mi dati primjer pa ti točnije odgovorim. (možeš poslati pm-om ako te strah kopiranja)
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Pitanja, komentari, nejasnoće...   Pitanja, komentari, nejasnoće... - Page 2 Icon_minitime

[Vrh] Go down

Pitanja, komentari, nejasnoće...
[Vrh] 
Stranica 2 / 10.Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
 Similar topics
-
» Pitanja o forumu