|
|
| Pitanja, komentari, nejasnoće... | |
|
+40Tonx Pandora Kay´B Sae Zaida Phoenix Rogue Gretchen Tmia Escapist Amyca Victoria Raven Tanchy LittleRed Lestat Tenchy Cullen Ariana Black shey piratica_zg Moongale Krimmy Azra Saprofit Hexa banshee Anahi Nymeria wird-lulu Michael wh00p Rose Raven ~ eclipse ~ booombar anjabella *..::Bella::..* Marisol Kaia Amber Rhianna Evan Catherine Lana Elisabeth Johnson 44 posters | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Lana Elisabeth Johnson Administratorica
Broj postova : 2386 Lokacija : Rivendell... Knjiga : Gospodar careva by GGK Lik : Jane & Jake
| | | | Catherine stanovnik Forksa
Broj postova : 358 Knjiga : Orkanski visovi Lik : Emmett
| | | | Evan stanovnik Forksa
Broj postova : 398 Lik : Jasper
| Naslov: Re: Pitanja, komentari, nejasnoće... 21/3/2008, 14:11 | |
| Odlična ideja, ali mislim da ja neću sudjelovati. Ne znam kako pisati iz Edwardove perspektive, komplicirano je. | |
| | | Rhianna Administratorica
Broj postova : 3775 Lokacija : Field of paper flowers Knjiga : Lavovi Al'rassana ~G.G.Kay Lik : Jehana
| Naslov: Re: Pitanja, komentari, nejasnoće... 21/3/2008, 14:12 | |
| Mislim da je to bila Kaina ideja ...makar, da nije Kaia, mislim da bi Lana to predložila prije ili kasnije. Ako ovaj natječaj bude uspješan, biti će ih još mnogo. A potencijalnih tema imamo i više nego dovoljno. Evan pa na tebe smo računale Uvijek možeš probati. Ja sam izvan natječaja ali moguće da pokušam -iz vlastite znatiželje (i pokazati ću vam onda kako mi je uspjelo ako napišem) | |
| | | Evan stanovnik Forksa
| Naslov: Re: Pitanja, komentari, nejasnoće... 21/3/2008, 14:16 | |
| | |
| | | Catherine stanovnik Forksa
| Naslov: Re: Pitanja, komentari, nejasnoće... 21/3/2008, 14:33 | |
| | |
| Naslov: Re: Pitanja, komentari, nejasnoće... 21/3/2008, 14:36 | |
| Engleski mi nije jača strana. *blush* | |
| Naslov: Re: Pitanja, komentari, nejasnoće... 21/3/2008, 14:42 | |
| uhm.. ja bih to mogla prevesti ti, ali to ne bi bilo to jer nisam dovoljno uvježbana da bi znala pogoditi točne riječi koje bi vjerno prevele Stephenine, makar znam dobro eng. I sama nešto pišem (uhvati me to tako, s vremena na vrijeme, al brzo mi dosadi pa opet niš od toga) jer su me Twilight knjige, Orkanski Visovi i U ađeoskom liku zvjeri (dobra mi je !!!!) potpuno obuzele, pa sad pisem nes svoje (nadam se da me neće to pustit i da bu ipak neš od toga, meni za dušu) pa mozda i napisem nes za natjecaj, ak me pukne nes *yo* | |
| Naslov: Re: Pitanja, komentari, nejasnoće... 21/3/2008, 14:46 | |
| | |
| Naslov: Re: Pitanja, komentari, nejasnoće... 21/3/2008, 14:58 | |
| | |
| | | Lana Elisabeth Johnson Administratorica
Broj postova : 2386 Lokacija : Rivendell... Knjiga : Gospodar careva by GGK Lik : Jane & Jake
| Naslov: Re: Pitanja, komentari, nejasnoće... 21/3/2008, 19:04 | |
| Midnight Sun poglavlje iz Edwardove perspektive možete pogledati ovdje, ako se želite sjetiti kako izgleda pisanje iz Edwardove perspektive. (Postoji šansa da će te uskoro dobiti i prijevod)Napomena- nije bitno pisati kako Meyerica piše, ne tražimo da skinete njen stil pisanja, štoviše. Ovdje imate poglavlje pa se možete cca prisjetiti, dobiti nekakvu ideju. Ali puno bitnije je da dočarate Edwarda kao lika, njegova razmišljanja i osjećaje. Da imamo dojam da je to isti lik. Trebate "skinuti" njegovu osobnost, ne Meyeričin stil pisanja.Također svi mislimo da dobro poznajemo Edwarda, ovo je prilika da se svi skupa "testiramo".Ne znam zašto bi to bilo teško, može biti samo zanimljivo. Uostalom tako je puno lakše odrediti tko je uistinu talent za pisanje - lako je napraviti ff kada imate razrađena apsolutno sva razmišljanja i stavove lika kao u Bellinom primjeru. Možda ovo traži malo više razmišljanja, ali mislim da je sve što trebate krenuti.I Evan? Ti znaš pisati, daj kreni već jednom. | |
| | | | Lana Elisabeth Johnson Administratorica
| Naslov: Re: Pitanja, komentari, nejasnoće... 21/3/2008, 21:01 | |
| - Catherine je napisao/la:
- uhm... znači scenu iz Sumraka, ali iz Edwardove perspektive?
Kako dobro! jedva čekam temu! Da je barem ona kada Edward spašava Bellu od Laurenta!!! Ko se toga sjetio??? Fantastično! Natječaja se sjetila Kaia, ja sam se sjetila Edwardove perspektive, a temu smo izabrali iz Rhianninog posta u kojem ih je ona nabacala dosta, kako se koje sjetila. - Evan je napisao/la:
- I može mali savjet? Za početak, zadajte nam neku ne baš toliko zahtjevnu temu
Mislile smo na to. Vjerujem da je odabrana tema najlakša od svih, a opet ima dovoljno sitnica koje će nam pomoći u procjeni i odabiru pet najboljih. (Sitnica - stvari po kojima se automatski spontano napravi odabir između napisanog). Između ove teme i ostalih, argument koji je prevagnuo je taj da je ova najlakša za prvi put (ne da su ostale teške, nego ova je.. Najugodnija za prvi puta). Mislim da je to čak bio argument kojim su mene nagovorili da se složim.
Kao što je Rhin već rekla, ako ovaj dobro prođe, bude ih još zasigurno, jer smo smislile redom teme za idućih pet (spontano, ne znači da ih bude toliko) - Evan je napisao/la:
- Ah, zašto sam pretpostavljala da ćeš tako reagirati?
Recimo da si mi ulila kapljicu hrabrosti i potaknula me. No to ništa ne znači (jer sam izbirljiva osoba, pa ako ne napišem nešto što mi se sviđa, neću sudjelovati/poslati). Nemoj molim te da ti ja moram izvlačiti samopouzdanje. Ajde ti to fino idući tjedan otipkaj pa kad zaključiš da je super - proslijedi :hi: | |
| | | Amber stanovnik Forksa
Broj postova : 405 Lokacija : Somewhere around the clouds... Knjiga : Lavovi Al'rassana
| Naslov: Re: Pitanja, komentari, nejasnoće... 21/3/2008, 22:54 | |
| uh, odmah odustajem sumnjam da bi ikad mogla tako dobro pisati... ali ipak imam neka pitanja to vi izmišljate i radnju, i kad se odvija ili nasa mašta mora proraditi? jao, jao, svaka čast na ideji, jedva čekam da procitam sve radove, užasno me zanima, damn, sad neću moći dočekati završetak drugog tjedna... takodjer, jedva čekam i druge natječaje | |
| | | Kaia Glavna moderatorica
Broj postova : 2115 Lokacija : far away...
| Naslov: Re: Pitanja, komentari, nejasnoće... 21/3/2008, 23:10 | |
| - Amber je napisao/la:
to vi izmišljate i radnju, i kad se odvija ili nasa mašta mora proraditi? jao, jao, svaka čast na ideji, jedva čekam da procitam sve radove, užasno me zanima, damn, sad neću moći dočekati završetak drugog tjedna... takodjer, jedva čekam i druge natječaje odgovor na to pitanje nalazi se u Pravila i propozicijeprenosim najvažniji dio što se tiče tvog pitanja - Citat :
- ne morate nastojati svoje pisanje poistovjetiti sa Stephenieinim. Ne bojte se biti svoji – originalni i jedinstveni. Dok god time uspijete dočarati osobnost likova na pravom ste putu.
| |
| | | Marisol Moderatorica
Broj postova : 1797 Knjiga : Ponos i predrasude, Lolita, Okajanje Lik : alice cullen & jacob black
| Naslov: Re: Pitanja, komentari, nejasnoće... 21/3/2008, 23:19 | |
| cure,ma vi ste genijalne..... svaki put kad dođem me izniva iznenadite (pozitivno,naravno:) mislim da ću se priključitat natječaju,ovisi o temama. jedva čekam ponedjeljak | |
| | | Amber stanovnik Forksa
Broj postova : 405 Lokacija : Somewhere around the clouds... Knjiga : Lavovi Al'rassana
| Naslov: Re: Pitanja, komentari, nejasnoće... 21/3/2008, 23:57 | |
| um, nisam mislila na to ali hvala na odgovoru zapravo sam mislila na to je li odredjena scena u nekoj knjizi, ili je poslije svih knjiga, jer oni koji nisu procitali primjerice trecu, ne bi mogli napisati? zato pitam, hoce li biti svejedno, ili strogo odredjeno iza ili u kojoj je knjizi? | |
| Naslov: Re: Pitanja, komentari, nejasnoće... 22/3/2008, 00:14 | |
| Midnight Sun = Twilight iz Edwardove perspektive. | |
| | | *..::Bella::..* stanovnik Forksa
Broj postova : 410 Lokacija : Osijek Knjiga : Hush,hush ,Before i die,Hard Love,How i live now Lik : Cassie (Skins),Claudia (Warehouse 13), Damon (Vampire Diaries), Kenzi (Lost Girl)...
| Naslov: Re: Pitanja, komentari, nejasnoće... 22/3/2008, 01:05 | |
| Joj,ja se premišljam da li da pišem ili ne... Danas sam ujutro bila na forumu sa frendicom i prvi puta pročitala to za natječaj. Ona mi je predložila da se uključim,zato jer kao imam talenta za to... Ali sumnjam da bih ja mogla uhvatit edwardov karakter i sve to. Vidit ćemo još koja bude tema....ak nebude nešt preteško :cursed: Ma ustvari ja bi zbog izazova da vidim mogu li napisati nešto veoma dobro i probati uhvatiti edwardova razmišljanja.... Ali nebi zbog toga što mislim da nisam dorasla tome pisanju o njegovim osjećajima zato jer još nisam tolko udubljena u njegov lik,pošto sam pročitala sam sumrak.... | |
Broj postova : 3775 Lokacija : Field of paper flowers Knjiga : Lavovi Al'rassana ~G.G.Kay Lik : Jehana
| Naslov: Re: Pitanja, komentari, nejasnoće... 22/3/2008, 01:26 | |
| Uzmite u obzir: Priče neće biti objavljene ako ne uđu u prvih pet (osim ako vi ne napišete da ih objavimo) što znači - ako uđu u prvih pet - dobre su i nemate što brinuti. Ako ne uđu, nitko osim nas 5 ih neće vidjeti - i opet ste na miru
A to vam je odlična prilika da ispitate svoje mogućnosti i provježbate se. | |
| | | *..::Bella::..* stanovnik Forksa
Broj postova : 410 Lokacija : Osijek Knjiga : Hush,hush ,Before i die,Hard Love,How i live now Lik : Cassie (Skins),Claudia (Warehouse 13), Damon (Vampire Diaries), Kenzi (Lost Girl)...
| Naslov: Re: Pitanja, komentari, nejasnoće... 22/3/2008, 01:37 | |
| A dokad će natječaj trajat? | |
| Naslov: Re: Pitanja, komentari, nejasnoće... 22/3/2008, 01:51 | |
| Sve je definirano u pravilima. | |
| | | anjabella stanovnik Forksa
Broj postova : 547 Lik : Edward Cullen
| Naslov: Re: Pitanja, komentari, nejasnoće... 22/3/2008, 02:02 | |
| odlična ideja za natječaj...makar ja nisam natjecateljsi tip....rado pišem i često sam bila hvaljena što se tiće pisanja, a i imam dobro genetsko nasljeđe što se tiće toga od strane moje mame ali ja sam jako kritična prema sebi...ne volim da obavim nešto što nije kako treba....bojim se da ću samu sebe razočarati i da ću pri stavljanju posljednje točke na taj moj jadan tekst biti u totalnoj komi i misliti si "ajme što ti je, samo nagrđuješ postojanje Twilight serijala s njegovim likovima!" neznam, rado bih se priključila ali baš se bojim da ću se razočarati, a kada ćete vi to pročitati pucati od smijeha i užasa.... | |
| | | | *..::Bella::..* stanovnik Forksa
| Naslov: Re: Pitanja, komentari, nejasnoće... 24/3/2008, 11:12 | |
| | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Pitanja, komentari, nejasnoće... | |
| |
| | | | Pitanja, komentari, nejasnoće... | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|