| Citiranje | |
|
|
Autor/ica | Poruka |
---|
wh00p Moderatorica
Broj postova : 1694 Lokacija : *sjedi na drvetu s kockicama u kosi* Knjiga : Tajna igraćih karata - J. Gaarder
| Naslov: Citiranje 16/5/2008, 22:38 | |
| Uređivajući teme pomalo, primjetila sam da nam je problem postao citiranje, tj. quote opcija. Često se događa da se malo zanesete, pa si ( pretpostavljam ) ne date truda provjeriti kako izgleda vaš post kada ga objavite ( između ostalog, tu postoji i opcija Preview pored gumba za Send, koju možete koristiti da biste vidjeli kako izgleda post, treba li se što promijeniti i sl. ), a onda dođe do toga da ne zatvorite tagove ( oznake koje nam omogućuju razne efekte na forumu, poput fonta, citiranja, spoilera i sl. ). Citiranje stvarno nije teško - jednostavno kliknete na gumb na kojemu piše quote kod nečijeg posta. U vašem novom postu pojave vam se tagovi koji bi ( kada biste mene citirali ) izgledali ovako: [quote="wh00p" ] Citiram, citiram, citiram. [/quote] Primjećujete da se on ne vidi kao pravilno citiran tekst, koji bi za isti primjer u konačnici izgledao ovako: - wh00p je napisao/la:
- Citiram, citiram, citiram.
Citat će se prikazati u cijelosti kako bi trebao tek onda kada nema nikakvih razmaka između oznaka [ i ] i kada za sve otvorene tagove ( one koji počinju sa quote ) imate jednak broj zatvorenih tagova ( onih koji počinju ovako - /quote ). Razlog ovoj maloj "poduci" je taj što se nepažnjom smanjuje čitljivost. Vrlo jednostavna usporedba sa stvarnim životom: Nepravilno citiranje na forumu je gotovo od jednake važnosti kao kada idete na razgovor sa poslodavcem, a vi mu dođete sa išaranim životopisom, a to se ne radi, zar ne? Jednostavna stvar koja ne mora uopće oduzimati puno vremena, a zahtjeva samo malo više pažnje i trunak koncentracije. A meni i ostalim moderatorima bi uvelike olakšalo posao, jer ne bismo morali uređivati svaki treći post i nadoknađivati zaostale tagove. Može tako, narode moj? | |
|
| |
Dalia Erreway Twilight expert
Broj postova : 2035 Lokacija : St.Vladimir's Academy in Osijek Knjiga : HP,VA Lik : Dimitri,Sirius,(ff)James
| Naslov: Re: Citiranje 26/10/2009, 18:39 | |
|
Zadnja promjena: Dalia Erreway; 26/10/2009, 18:41; ukupno mijenjano 1 put. | |
|
| |
wh00p Moderatorica
Broj postova : 1694 Lokacija : *sjedi na drvetu s kockicama u kosi* Knjiga : Tajna igraćih karata - J. Gaarder
| |
| |
Broj postova : 2035 Lokacija : St.Vladimir's Academy in Osijek Knjiga : HP,VA Lik : Dimitri,Sirius,(ff)James
| Naslov: Re: Citiranje 26/10/2009, 18:49 | |
| | |
|
| |
wh00p Moderatorica
| |
| |
| Naslov: Re: Citiranje 26/10/2009, 18:55 | |
| | |
|
| |
wh00p Moderatorica
| |
| |
| Naslov: Re: Citiranje 26/10/2009, 19:08 | |
| | |
|
| |
wh00p Moderatorica
| Naslov: Re: Citiranje 26/10/2009, 19:18 | |
| | |
|
| |
| Naslov: Re: Citiranje 26/10/2009, 19:21 | |
| | |
|
| |
marija stanovnik Forksa
Broj postova : 19 Knjiga : hm...new moon, bijeli klaun, junak našeg doba... Lik : bella!
| Naslov: Re: Citiranje 10/12/2009, 18:55 | |
| dobro ja ću sad malo ispast munjena al ne kužim za što je taj multi quote? | |
|
| |
wh00p Moderatorica
| Naslov: Re: Citiranje 10/12/2009, 19:29 | |
| - marija je napisao/la:
- dobro ja ću sad malo ispast munjena al ne kužim za što je taj multi quote?
A u biti za to kad želiš više osoba ( samim time i postova ) citirati odjednom. Znači ako si u temi našla više komentara na koje želiš dati svoj komentar, možeš ( i trebala bi ) koristiti multi quote jer se tako izbjegava postanje nekoliko tvojih postova zaredom. | |
|
| |
marija stanovnik Forksa
Broj postova : 19 Knjiga : hm...new moon, bijeli klaun, junak našeg doba... Lik : bella!
| Naslov: Re: Citiranje 10/12/2009, 19:32 | |
| aha...oke hvala ti i sry ako vas gnjavim svojim nepotrebnim tehničkim problemima ali nisam baš stručnjak za forume.. | |
|
| |
wh00p Moderatorica
| |
| |
may-flower* stanovnik Forksa
Broj postova : 49 Lokacija : Neverland. (: Knjiga : Mladi mjesec. HP. Ono. Na kraju duge... Lik : Peter Pan. (:
| Naslov: Re: Citiranje 10/12/2009, 21:14 | |
| ja sam još nova pa ako slučajno negdje zapnem, oprostite. >.< | |
|
| |
Guessgirl stanovnik Forksa
Broj postova : 119 Lokacija : Zagreb Knjiga : Harry Potter, Twilight saga, Lord of the Rings, Pride and Prejudice Lik : Edward, Bella, Alice, Emmett,
| Naslov: Re: Citiranje 11/12/2009, 01:21 | |
| | |
|
| |
wh00p Moderatorica
| Naslov: Re: Citiranje 11/12/2009, 01:25 | |
| | |
|
| |
Rhianna Administratorica
Broj postova : 3775 Lokacija : Field of paper flowers Knjiga : Lavovi Al'rassana ~G.G.Kay Lik : Jehana
| Naslov: Re: Citiranje 11/12/2009, 01:26 | |
| | |
|
| |
Guessgirl stanovnik Forksa
Broj postova : 119 Lokacija : Zagreb Knjiga : Harry Potter, Twilight saga, Lord of the Rings, Pride and Prejudice Lik : Edward, Bella, Alice, Emmett,
| Naslov: Re: Citiranje 11/12/2009, 01:52 | |
| | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Citiranje | |
| |
|
| |
| Citiranje | |
|